Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sikeres volt a fesztivál

Idén hatodik alkalommal látogathatta a nagyváradi közönség a várban megszervezett Nyári Színházi Fesztivál előadásait. A rendezvénysorozatot tegnapi sajtótájékoztatón értékelték ki a fesztivál szervezői, Szabó Ödön, az RMDSZ ügyvezetője, egyszemélyben a színházi fesztivál ötletgazdája, Kőrösi Kristóf, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség jövendő elnöke valamint Dobos László a Mandala Dalszínház igazgatója, utóbbi telefonon jelentkezett be.

Szabó Ödön és Kőrösi Kristóf

Szabó Ödön és Kőrösi Kristóf

Szabó Ödön elmondta, az idei év is egy sikeres évnek bizonyult, mivel nagyon sok állandó, bérletes nézőjük mellett az eddiginél több, egy előadásra szóló jegyet is eladtak. A nyári színház előadásaira összesen 5100-an voltak kíváncsiak, és egy teltházas előadást is elkönyvelhetnek a szervezők, ez a Csárdáskirálynő volt.

Több újdonsággal is szolgált az idei fesztivál, először adtak ki például programfüzetet és idén a Partium Alapítvány is támogatta a rendezvénysorozatot. Az újdonság volt, hogy abban az esetben, ha az időjárás nem kedvezett a szabadtéri előadásnak a Szakszervezetek Művelődési Házában tartották meg az előadást néhány órás csúszással. A szervezők elmondták, mindenképp pozitívumként könyvelhető el az a tény, hogy viszonylag rövid időn belül képesek voltak átszervezni az előadásokat egy fedett helyre.

Kőrösi Kristóf elmondta, a diákszövetség feladata volt idén is az önkéntesek beszervezése és az online felületek kezelése, amelyek gond nélkül működtek, így pozitív tapasztalatokkal készülnek a következő évi fesztiválnak.

Dobos László kiemelte azt, meglepő volt számára, hogy milyen befogadó és érdeklődő a nagyváradi közönség. Példaként a Toldi előadást említette, amely egy nehezebb előadás, ugyanis csupán egy színész adja elő, mégis színvonalas előadásnak könyvelték el, akik látták. Összességében a szervezők jó évadnak könyvelték el az idei Nyári Színház Fesztivált, és azt is lehet tudni, hogy jövőre is lesz folytatás.

Vincze-Nagy Anikó