Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sikeres volt a fesztivál, készülnek az ötödikre

Az eddig legsikeresebb nyári színházi fesztivál volt az idei, több mint hatezren látták a hét előadást, mondta Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke tegnap Nyíri Tamással, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség elnökével közösen megtartott sajtótájékoztatóján. Dobos Lászlót, a társszervező nyíregyházi Mandala Dalszínház vezetőjét telefonon érték el.

Szabó Ödön és Nyíri Tamás Fotó: Csikos Rolland

Szabó Ödön és Nyíri Tamás
Fotó: Csikos Rolland

Idén hét előadást láthattak az érdeklődők, a fellépések közül ötre elővételben mind elkeltek a jegyek. Az átlagos nézőszám 850 fölött volt előadásonként, több mint hatezer néző, látta a darabokat, azaz 1500-al többen, mint tavaly – mondta Szabó Ödön. Jó ötlet volt a szakszervezetek házában megtartani az esős napokon az előadásokat, ez jelentett ugyan pluszköltséget, de a fesztivál lassan önfenntartóvá válik. Ennek ellenére azt szorgalmazza, hogy jövőre se emeljék a jegy- és bérletárakat, tette hozzá az ügyvezető elnök. Szabó Ödön azt is elmondta: annak idején a nyári színház építését az RMDSZ kezdeményezte, elsőként szerveztek ott előadásokat, és felelősséggel tartoznak azért, hogy azt megfelelően ki is használják.

A Nagyváradi Nyári Színházi Fesztiválon mintegy harminc önkéntes dolgozott, hasznos tapasztalatokat gyűjtöttek szervezésből, mondta Nyíri Tamás NMD-elnök, és azt is hozzátette, várják azokat, akik csatlakoznának az önkéntesekhez.

Jövőre ötödik alkalommal szervezik meg a nyári színházi fesztivált, erősítette meg Dobos László, aki hozzátette: a Mandala Dalszínház 25 éves fennállását jövőre ünneplik, ez egybeesik a váradi fesztivál ötödik évfordulójával. Az ünnepre két előadással készülnek, egy Rejtő-kabaréval, aminek rendezője és egyik szereplője is Mikó István, valamint a Bérgyilkos a barátom című krimivígjátékkal, ezt Besenczi Árpád rendezi. Az előadásokat a tervek szerint Váradon is láthatják majd.

Fried Noémi Lujza