Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sikeres felolvasóest volt

Megtelt érdeklődőkkel szerdán este a nagyváradi Kiss Stúdió Színház terme. Legalább félszázan érkeztek a felolvasószínházi sorozat újabb eseményére, amely során  ezúttal Szigligeti Ede színész, rendező, drámaíró közelgő születésnapjának alkalmából került sor  A lelenc című népdrámájának felolvasására.

sikeres 1

Meleg Vilmos, Kiss Törék Ildikó, Fazakas Márton Erzsébet és Varga Vilmos

A nagyváradi színház az 1978-1979-es évadban nagy sikerrel már bemutatta és játszotta is Erdély-szerte az előadást. A szerdai produkcióban Meleg Vilmos, Kiss Törék Ildikó, Fazakas Márton Erzsébet és Varga Vilmos színművészek léptek föl, leleményesen, jól felépített koncepció szerint felosztva egymás között a dráma tizenegy szereplőjének megjelenítését. Narrátorként Kiss Törék Ildikó gombolyította, fogta egységbe az események vezérfonalát.

sikeres 2

Megtelt a nézőtér

A közel másfél órás est betekintést nyújtott egy megesett lány életébe, aki később elcsábítója mint bírája előtt találja magát gyermekgyilkosság kísérletének vádjával terhelten. Szigligetinél még van katarzis, a bűnösnek szembesülnie kell tette következményeivel. A művészeket az előadás végén többször is visszatapsolta a közönség.

(sükösd)