Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sikeres fellépés a félrelépésről

Ismét teltház volt a nagyváradi vár szabadtéri amfiteátrumában péntek este, mikor is a Nyári Színházi Fesztivál keretében a budapesti Fregoli Színház előadásában Marc Camoletti Félrelépni tilos! című vígjátékát láthattuk.

Legalább kilencszáz ember tapsolt lelkesen és nevetett együtt olyan nagyszerű meghívott színészeknek, mint Esztergályos Cecília, Harsányi Gábor, Nyertes Zsuzsa, Timkó Eszter és Magyar Attila.

Sikeres 1

A történet szerint férj és feleség egyaránt azt színleli egymásnak, hogy elutazik, de még a komornát is elküldik, mindezt azért, hogy a házastárs távollétében mindketten felcsábíthassák a lakásba saját szeretőjüket. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor egy sötét éjszaka leple alatt lassan kiderül, hogy végül senki sem utazott el hazulról. Férj és feleség végül kibékülnek, a két elárvult szerető pedig egymásra talál, hála a házvezetőnő ravasz közreműködésének.

A könnyed nyárestéhez és fesztiválhangulathoz választott, szerelmi és hitvesi szálakat összekuszáló lenge történet sok-sok pikáns improvizációval került színpadra, sokszor nem feltétlenül színpadi értékű eszközökkel tálalva, de a legfőbb cél a közönség szórakoztatása volt, s mint tudjuk a cél szentesíti az eszközt.

Ha nem a fent említett nagyszerű színészek szerepelnek a színpadon, a darab önmagában semmitmondó is lett volna. Ám így a közönség falta a poénokat, imádták a részeges, ámde ravasz házvezetőnőt (Esztergályos Cecília), a szerelmi mámortól felajzott ügyetlen férjet (Harsányi Gábor) és naiva szőke szeretőjét (Nyertes Zsuzsa), a félrelépése ellenére végig becsületességét hangoztató céltudatos feleséget (Timkó Eszter) és szeleburdi szeretőjét, akinek még „az” sem jött össze izgalmában (Magyar Attila).

A nyári színházi produkciók folytatódnak: augusztus 15-én, szombaton a nyíregyházi Mandala Dalszínház előadásában láthatjuk a Légy jó mindhalálig musicalt.

Tóth Gábor