Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sikeres évet zárt a Phoenix

A székelyhídi Phoenix Sportklub tagjai a 2015-ös évben sem tétlenkedtek, mind a karate, mint a nemrég alakult íjász szakosztály sportolói dicséretesen helyt álltak.

Annak ellenére, hogy az anyagi támogatás hiánya miatt, nem vehettek részt a Román Kupán és az Európa-bajnokságon, a karatékák jól szerepeltek az országos a bajnokságon, így többen is sikeresen kvalifikáltak a szerbiai Szabadkán megrendezett SKDUN világbajnokságra. A székelyhídi küldöttség három sportolóval (Flóra Fruzsina, Kokovai Csongor és Kriszte Hunor) és az edző egyben klubvezető Guba József (3 dan) képviseltette magát a világbajnokságon. Akadt olyan érmelléki sportoló aki betegség miatt, s volt olyan aki az útlevél hiánya miatt nem tudott részt venni a megmérettetésen.

A Phoenix SK egy ötödik hellyel és egy bronzéremmel zárta a vb-t. A dobogós helyezést Kokovai Csongor érte el, aki országos szinten megvédte bajnoki címét, a vb-n pedig dobogóra állt a gyermek kumite verseny +35kg-os súlycsoportjában.

A 2015-ös év nemcsak a karate szempontjából mondható eredményesnek a csapat életében, ugyanis a frissen megalakult íjász szakosztály is szép eredményeket ért el. Az idei megyei íjász bajnokságon összesítésben két harmadik, négy második, valamint két bajnoki címet szereztek a csapat tagjai. A bajnokság záró fordulója október 10-én, Nagyváradon, a várban került megrendezésre ahol hagyományos íj kategóriában Tárkányi Roland junior, Ruszt Zsolt pedig gyermek korcsoportban állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Emellett az a megtiszteltetés érte a Phoenix SK-t, hogy az idei bajnokság, második fordulóját, a csapat szervezhette meg, szeptember 12-én. Székelyhíd városában először tartottak hivatalosan elismert íjász versenyt, s a település hírnevét pedig két ifjú bajnok öregbíti határon innen és túl. Az idény véget ért, az edzősek azonban folytatódnak, hiszen a sportolók még nagyobb lendülettel készülnek az új kihívásokra. A karatékák minden hétfőn, szerdán és pénteken 18.30 órától a székelyhídi sportcsarnokban, az íjászok pedig kedden és csütörtökön 17 órától edzenek a Sörkert mellett az „alagútban” Jó hangulatból, elszántságból nincs hiány, s a test edzése mellett, a tagok megtanulják, hogy minden a fejben dől el, s hogy milyen fontos embertársunk tisztelete, egymás szeretete, és a csapatmunka. Minden érdeklődő bátran látogathatja az edzéseket.

Balogh Kata