Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sikeres eperjesi szereplés

Váradiak is helyet kaptak abban a csapatban, amely remekül szerepelt a szlovákiai Eperjesen városában megtartott nyílt ITF Tékvandó Kupán.

A váradiak oroszlánrészt vállaltak a román csapat sikeréből

A váradiak oroszlánrészt vállaltak a román csapat sikeréből

A hét ország 207 sportolóját felvonultató megmérettetésen a King Do Lions SK hat tagja, Mureşan Edina, Răzvan Cotuţ (a gyerekek között), David Mureşan, Denisa Cotuţ, David Sferle (a junioroknál) és Andreea Ganea (a felnőtteknél) lépett tatamira, míg Tulkos Rómeó a csapatvezetői tisztség mellett, bíróként is tevékenykedett az erőfelmérőn. A románok mellett, fehérorosz, bolgár, cseh, szlovén, magyar és szlovák tékvandózók mérték össze felkészültségüket gyermek, junior és felnőtt korosztályokban. A váradiakat is soraiban tudó román csapat, amely a honi Koreai Harcművészetek Szövetségének képviseletében szerepelt a versenyen 17 első, 7 második és 17 harmadik helyezést ért el, így összetettben is a rangsor élén zárt. A King Do Lions SK tagjai 16 éremmel járultak hozzá a sikerhez. Elsőként zárt Andreea Ganea (felnőtt harc), Denisa Cotuţ (junior harc és a tullként is ismert formagyakorlatban), Mureşan Edina, Răzvan Cotuţ (mindketten junior speciális technika), David Mureşan (junior harc és speciális tehcnika), illetve a felnőtt férfi csapat tullban és a junior női csapat tullban és harcban. Denisa Cotuţ speciális technikában szerzett egy második helyet, míg Andreea Ganea (erőtörés és speciális technika), Mureşan Edina, Răzvan Cotuţ (mindketten gyermek harc), David Sferle (junior harc) és a férfi junior csapat (harcban) a dobogó legalsó fokára áltt fel.

„Elégedett vagyok az eredményekkel, annál is inkább, mert az utóbbi években magas színvonalú, erős versenynek bizonyult a szlovákiai. Tavaly másodikak voltunk, idén megnyertük a csapatversenyt. A torna erősségét jelzi, hogy Răzvan Cotuţ negyven induló közül lett első, míg David Mureşan 25 versenyzőt utasított maga mögé speciális technikában” – nyilatkozta a siker után Tulkos Rómeó, a Koreai Harcművészetek Romániai Szövetségének alelnöke, a King Do Lion SK volt vezetője.