Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sikeres a napközis alkotótábor

A vártnál is nagyobb érdeklődés volt és van az iránt a napközis alkotótábor iránt, amelyet múlt hét elején kezdtek el a váradi Ady Endre Líceum termeiben. A szervezők a Pro Euroregio Egyesület és a dél-rogériuszi RMDSZ-körzet.

Az egyik szervezőtől, Herman Ferenctől tudtuk meg, az első sikeres hét után is annyian érdeklődtek, hogy az eredeti egy csoport helyett ezen a héten is fogadtak egy 48 fős gyerekcsoportot. Az első heti táborban részvevő gyerekek egy kiránduláson is részt vettek a köröskisjenői Kingsland szabadidőközpontba, a líceumba megtartott foglalkozásokon pedig színjátszást, éneklés, angol nyelvet és táncot tanultak. Szombaton, táborzáróként meghívták a gyerekek szüleit is, akiknek egy zenés-táncos kis előadásban mutatták be, mit tanultak egy hét alatt az alkotótábor gyerekei.

sikeres1

Senki nem unatkozott az alkotótábor foglalkozásain tegnap sem

A második turnus is ugyanezeken a foglakozásokon vesz részt. Tegnap, mikor ott jártunk, minden teremben nagy volt a nyüzsgés, tánclépéseket, zenét tanultak a gyerkőcök. A délutánba nyúló vakációs foglalkozás során a gyerekeknek minden nap meleg ebédet is biztosítanak.

A szervezők örvendetesnek tartják, hogy számításaik bejöttek, és egy igazi közösségformáló, játszva nevelő programot tudtak kínálni váradi magyar gyerekeknek. Herman Ferenc elmondta, a szombati kis bemutató után több szülő jelezte, hogy jövő vakációban is be szeretnék íratni gyermekeiket ilyen alkotótáborba.

Sz. M.