Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Shakespeare összes röviden – a Szent László Napokon

Az első Szent László Napok keretében a debreceni Csokonai Színház népszerű művészei – Dánielfy Zsolt Csokonai-díjas színművész, Jámbor József Horváth Árpád-díjas színművész, valamint Vranyecz Artúr nívódíjas színművész – mutatják be a Shakespeare összes röviden című komédiát a nagyváradi Rhédey-kertben (ma Bălcescu-park) június 29-én, szombaton 19.30 órától. Három színész bejelenti a színpadon – minden teketória nélkül –, hogy ők nem kevesebbre vállalkoztak, mint Shakespeare összes művének bemutatására. A közönség hitetlenkedve fogadja a bejelentést és jogosan fogalmazza meg magában a kérdést: ez hogyan lehetséges? Ekkor még nem tudhatják, hogy egy merész színházi rekordkísérletnek lesznek részesei, mely tizenhat Shakespeare-darabot egyetlen fergeteges tempójú mutatvánnyá sűrít. Az angol nyelvű drámaírás lángelméjének életművén úgy „vágtatnak” végig a színészek, hogy közben kíméletlenül megdolgoztatják a nézők rekeszizmait. Így lesz az Othellóból rapszerzemény, a Téli regéből opera, a Titus Andronicusból főzőműsor, a Hamletből pedig – az est csúcspontjaként – freudi interpretáció.

Shakespeare

A nézők más-más szinten érthetik, értelmezhetik az előadást, hiszen vannak, akik jól ismerik Shakespeare műveit és ezáltal könnyebben megértik az utalásokat, illetve vannak, akik kevésbé. A Shakespeare Összes Röviden – azaz S.Ö.R – ettől függetlenül könnyed nyáresti szórakozást ígér minden korosztály számára.