Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sétálóutca lesz a Zöldfa utcából

Anagyváradi Zöldfa (ma Vasile Alecsandri) utcát jövő nyárig sétálóutcává alakítják, az utcára néző épületek homlokzatait pedig teljesen felújítják, tájékoztatott  a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal. Az utca átalakításáról szóló önkormányzati projektet két lépésben kívánják megvalósítani. Az első szakaszban az épületek homlokzatainak felújításához fognak hozzá, a másodikban pedig a sétálóutca kialakításhoz szükséges munkálatok végzik majd el. A Zöldfa utca 21 épületének (ezek közül három műemlék) homlokzat-fejújítását az önkormányzat és a tulajdonosok között júniusig megkötendő szerződés szerint a tulajdonosok állják majd az ingatlanuk felújítási költségét, ám 5 évig nem kell házadót fizetniük, akiknek pedig teraszuk van, 3 évig az azok által elfoglalt területekért bérleti díjat fizessenek.

setaloutca

A második szakaszban időszerűsítik a sétálóutca műszaki tervét, ennek elkészítésére még ez év őszén licitet hirdetnek, és a tervek szerint 2017 júliusára befejezik a munkálatokat is. Ilie Bolojan váradi polgármester reméli, hogy 2018-ban a megyeszékhelyen a Nagysándor József (ma Aurel Lazăr) utcát is sikerül uniós pénzből felújítani.