Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sétálóutca lesz a Zöldfa utca

A Zöldfa (ma Vasile Alecsandri) utcát sétálóutcává alakítják át, az erről szóló határozattervezetet csütörtökön hagyta jóvá a nagyváradi önkormányzati képviselőtestület.

A Zöldfa utca látványterve

A Zöldfa utca látványterve

Az áfával együtt 19,7 millió lej értékű projektet a Regionális Operatív Programhoz benyújtják támogatásért, ez esetben a váradi önkormányzatnak a költségek két százalékát, azaz 395,5 ezer lejt kell fedezni, a támogatás értéke pedig 19,3 millió lej lesz. A munkálatok a tervek szerint hat hónapig tartanak majd.

Jelenleg az utca központ felőli vége le van zárva, ám kétirányúsították a forgalmat a parkolási lehetőség miat

Jelenleg az utca központ felőli vége le van zárva, ám kétirányúsították a forgalmat a parkolási lehetőség miatt

A tanácsülés előtt Mircea  Mălan alpolgármester részletesebben is ismertette a terveket, ő elmondta, hogy amennyiben megkapják a támogatást, még idén le kell készüljenek a munkával, amennyiben nem nyerik el azt, a tervet újra benyújtják a 2014–2020-as támogatási időszakban.

A Szent László téren elkezdték felszedni a villamossíneket is

A Szent László téren elkezdték felszedni a villamossíneket is

Az utca közepén egyetlen vezetékben futnak majd a közszolgálatások kábelei, ezek a vendéglátóhelyek ott kialakított, vagy önállóan működő teraszait is elláthatják majd például árammal vagy folyóvízzel, szükség esetén. ezek a nyári időszakban működnek majd. A Zöldfa utca hidegebb időben teljes szélességében sétálóövezet lesz majd. Az utca egyébként 13 méter széles, a teraszok mellett egy négy méter széles szolgálati utat, itt nemcsak a teraszok ellátását biztosítják, hanem szükség esetén a mentők, tűzoltók is használhatják ezt a sávot. A Fekete Sas-passzázs Zöldfa utcai bejárata elé a tervek szerint egy szökőkutat építenek majd, de felújítják a közvilágítást és a köztéri felszereléseket is megvásárolják a projekt keretében.

Fried Noémi Lujza