Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Serleg nélkül tért haza a pólócsapat

Nem sikerült a címvédés a Nagyváradi VSK-Digi férfi pólócsapatának, amely harmadik helyen zárta a Román Kupa idei döntőjét.

A csoportmeccseket után meglepő végeredménnyel zárult a B csoport, amelyet a Brassóban hazai medencében szereplő Bukaresti Sportul Corona nyert meg, megelőzve az esélyesebb Bukaresti Steauát (9-8 volt a végeredmény). Az A csoportot magabiztosan megnyerő Nagyváradi VSK-Digi (a Dinamót 12-9-re verte, a gólszerzők Negrean 3, Alexa 1, Csupics 1, Dunca 2 és Kádár 5 voltak) így az elődöntőben a legfőbb rivális Steauával találta szembe magát. Az idei bajnokságban négyszer találkozott egymással a két gárda (két meccset a váradiak, kettőt pedig a fővárosiak nyertek) az ötödik meccset ismét a Steaua nyerte, méghozzá meglepően magabiztosan 11-8-ra. A váradi csapat összeállítása: Gojko Pijetlovics, Szabó Roland 1, Tiberiu Negrean 4, Cătălin Alexa, Alex Popoviciu 1, Freundlich Ádám, Vojslav Csupics 1, Andrei Creţu, Gheorghe Dunca, Ramiro Georgescu, Kádár Kálmán 1, Dorin Creţu, Bogdan Câmpianu. A Steaua összeállítása: Drăguşin, Giuclea, M. Gheorghe 1, Nicolae Diaconu 2, M. Chioveanu 1, P. Filipovics 1, Nastran, Randjic 2, D. Robu 1, A. Ghiban 2, D. Goanţă, M. Florea, D. Teohari 1.

Dunca (balról) és Diaconu csatáját, utóbbi nyerte, a torna végén pedig a serleget is magasba emelhette a Steaua váradi pólózója

Dunca (balról) és Diaconu csatáját, utóbbi nyerte, a torna végén pedig a serleget is magasba emelhette a Steaua váradi pólózója

Dorin Costrăş edző csapata a vártnál gyengébben játszott, ez pedig intő jel kell, hogy legyen a közelgő bajnoki elődöntő előtt. A másik elődöntőben a Sportul Corona legyőzte a Dinamót, s a Steaua elleni fináléban is végig irányította a játékot. Többször is két gól (4-2, 6-4, 8-6) volt már a hazaiak javára, akik a harmadik negyed közepén 6-3-ra is vezettek, de a katonacsapat nem adta fel, sikerült kiegyenlítenie, így a kupa sorsa büntetődobásokkal dőlt el. A Steaua kapusa, Mihai Drăguşin hárította a meccsen öt gólt szerző Benic lövését, s mivel csapattársai nem hibáztak, a fővárosiak nyerték a serleget. A győztes csapatban kapott helyet Nicoale Diaconu, a VSK-Digi volt csapatkapitánya, míg a szintén váradi gyökerekkel rendelkező Marius Tic kapus hiába védett jól, be kellett érnie a második hellyel.

Polo egyhasabra ha kell