Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Senki nem úszta meg szárazon

A Point Event rendezvényszervező iroda munkatársai betartották tavalyi ígéretüket és a nagyváradi Nagyvásártéren (ma December 1. park) idén is megrendezték a tavaly nagy sikert arató szabadtéri locsolkodást. A rendezvény létjogosultságát az is bizonyítja, hogy idén háromszor annyi résztvevő gyűlt össze, mint tavaly. Körülbelül 150 versenyző – többségükben gyermekek és tizenéves fiatalok – estek egymásnak vízipisztolyokkal, vedrekkel, kilyukasztott pillepalackokkal, tömlőkkel és egyéb locsolkodásra alkalmas „fegyverekkel”.

senki nem 1

Bár a szervezők háromnegyed tizenkettőre harangozták be az eseményt, a vízi-csata már jóval hamarabb elkezdődött és közel egy órán át tartott. „A Nagy Locsolkodás célja, hogy jókedvet, szórakozást és játékos ismerkedési lehetőséget biztosítson a nagyváradiaknak. Azért indítottuk el az egészet, mert szerettünk volna egy üde színfoltot vinni a város közösségi eseményei közé” – nyilatkozta a helyszínen Adina Todea, a Point Event részéről.

senki nem 2

A szervezők ugyanakkor arról is gondoskodtak, hogy a résztvevők ne hűljenek meg a locsolkodás közepette, ezért a csatát többször is megszakították egy-egy mozgalmas, csoportos tánc erejéig, melyet a Wings of M&Q, a Replay Dance Studio és Switch Crew fiatal hip-hopposai vezettek. Az esemény végén a szervezők kikiáltották és oklevelekkel jutalmazták a „legvizesebb”, „legvidámabb”, „legenergikusabb” és „legszínesebb” résztvevőket. Megjegyzendő, hogy a Nagy Locsolkodás végén a résztvevők eltakarították a csata maradványait az ismeretlen katona szobra előtti térről.

Sz. G. T.