Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Semmit a szemnek

Bianca és Cristian Puşcaş (váradi önkormányztai képviselő) második alkalommal szervezte meg sajátságos jótékonysági vacsoráját, amelynek meghívottai bekötött szemmel kellett elfogyasszák a feltálalt menüt hétfőn, a nagyváradi Capitolium étteremben. A Lelkek a fényben elnevezésű akció keretében a tavalyi évhez hasonlóan, a látássérült és világtalan gyermekeket foglalkoztató Cristal iskola megsegítésére szerveztek gyűjtést. A bekötött szemű adakozók a vacsora során át is érezhették azt a léthelyzetet, amellyel az iskola diákjai nap mint nap szembesülnek. Az eseményen részt vett a tanintézmény igazgatónője, Rodica Lezeu is, aki üdvözölte a Puşcaş-házaspár kezdeményezését és együtt költötte el a vacsorát a jótevőkkel.

semmit 3

A résztvevőknek már az érkezéskor fiatal kisegítő hölgyek kötötték be a szemüket, majd az asztalhoz kísérték őket, ahol teljesen vakon kellett boldogulniuk az étel felszeletelésével és elfogyasztásával. Ebben szükség esetén segítségükre voltak a Capitolium étterem pincérei, valamint számos önkéntes is. Ennek ellenére a vacsora végére mindenki meggyőződött arról, hogy micsoda nehézséget jelent a látás hiánya még az olyan hétköznapi tevékenységekben is, mint egy egyszerű vacsora elfogyasztása. A jótékonysági vacsorán harminc személy vett részt. A sikerre való tekintettel a Puşcaş-házaspár megígérte hogy jövőre is megszervezik a rendhagyó akciót.

Sz. G. T.