Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Segélyakció Nagyváradon: fák télikabátban

A járókelők az elmúlt napokban nagykabátokba, sapkákba, sálakba és különböző téli holmikba „öltöztetett” fatörzsekre figyelhettek fel a váradi Nagyvásártéren (ma December 1. park). A különös jelenség nem valamiféle tréfa, hanem egy internetes közösségi portálon közzétett jótékonysági felhívás eredménye, melyben a szervezők nyugat-európai mintára arra kérték fel a lakosságot, hogy adományozzanak meleg ruhákat a megyeszékhely hajléktalanjainak és rászorulóinak, melyeknek segítségével könnyebben átvészelhetik a hideg időszakot. A január 23-áig tartó akcióhoz még most is bárki csatlakozhat, mindössze annyit kell tennie, hogy a felajánlott ruhadarabot a park egyik fájára akasztja egy rövid ajándékozási üzenet kíséretében. A rászorulók pedig egyszerűen leakaszthatják maguknak azokat a ruhadarabokat, amelyekből hiányt szenvednek, és a szívélyes üzeneteket elolvasva nemcsak a testüket, hanem a lelküket is felmelegíthetik.

fak telikabatban 2

A felhívásra máris sok nagyváradi válaszolt, és a nagyvásártéri fákon egyre másra jelennek meg a különböző téli holmik. A szegény családokra gondolva néhányan még gyermekméretű ruhákat és kabátokat is kiaggattak a törzsekre. „Nem is reméltük, hogy ilyen sok pozitív válasz érkezik majd a felhívásunkra. Persze voltak akik, rossz szándékú megjegyzésekkel is illették a kezdeményezést, de ez nem bátortalanított el bennünket. Tovább folytatjuk az akciót, amelyből szeretnénk hagyományt teremteni, mert sajnos tény, hogy minden télen sok szegény embernek van szüksége ilyenfajta segítségre” – nyilatkozta Mihaela Belenco, az akció egyik kezdeményezője. A szervezők ugyanakkor arra is biztatják az adakozó szándékú lakosokat, hogy fényképen örökítsék meg az általuk „felöltöztetett” fákat és a képeket töltsék fel az esemény Facebook-oldalára (Oradea, dăruieşte o geacă!).

Sz. G. T. 

fak telikabatban 3