Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sátánisták vagy vandálok műve?

satanistak 1

Furcsa látogató vagy látogatók járhattak a csütörtökről péntekre virradó éjszakán a nagyváradi Úri (ma Roman Ciorogariu) utcai premontrei templomnál. Péntek délelőtt kaptuk a hírt Fejes Rudolf Anzelm premontrei főapáttól, hogy a szerzetesrend váradi templomának főbejáratára valakik egy óriási sátánista jelképet, az ötágú pentagrammot (vagy sátáncsillagot) mázolták fel vérvörös festékkel. Terepszemlénk során megtekintettük a meggyalázott templomajtót. Végigjártuk az egész utcát, azonban nem találtunk sehol friss falfirkát vagy olyan mázolmányt, amit azzal a vörös festékkel követtek volna el, amivel a sátánista jelképet a templom bejáratára fújták. Így nagy a valószínűsége, hogy célzatosan, csak a templom meggyalázása volt a szándékuk a furcsa alakoknak, akik elkövették a rongálást.

satanistak 2

Anzelm atya elmondta, az elmúlt időben több furcsa támadás érte ezt az ismert belvárosi templomot, többször be akartak törni oda, egyszer sikerült is, és a tabernákulumot (szentségtartót) is felfeszítették. A tettesek akkor sem kerültek elő. A főapát még péntek délelőtt munkást hívatott, aki festékoldóval eltávolította a sátánista jelképet a templom ajtajáról, és az ajtót újraszentelte a főapát. Az elmúlt hetekben több olyan jellegű akció látott napvilágot, mely azt látszik igazolni, hogy a sátánizmussal kacérkodó vagy ezt csak jópofa heccnek tartó személyek ügyködnek Váradon.

Szőke Mária