Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sáros a Templom utca Albison

Mészáros Zoltán olvasónk azzal kereste meg a szerkesztőséget, hogy Albison, a Templom utcán egy egész szakaszt járhatatlanná tettek a csatornázási munkálatokkal. A rossz idő miatt tavaszig még a mentő sem tud behajtani arra az útszakaszra, ha netán szükségessé válna.

A Templom utca Albison

A Templom utca Albison

Olvasónk azért háborodott fel leginkább, hogy amikor felhívta a polgármesteri hivatalt, hogy megérdeklődje, mikor lesz járható a szakasz, esetleg van-e szándékában az önkormányzatnak tenni valamit annak érdekében, hogy az ott lakók ne ragadjanak járműveikkel napi szinten a sárba, sőt gyalogszerrel átkelni is akrobata mutatványnak számít a feltúrt, felázott sártengeren, Kócza István polgármester nem állt vele szóba, mi több, érdeklődésére lecsapta a hivatali telefont. „Azaz egy hat éves gyermek szintjén kezelt, mint akinek magasak a közügyek” – mondta felháborodva Mészáros.

Megkeresésünkre Kócza István polgármester elmondta, hogy mind Érbogyoszlón, mind Albison (közigazgatásilag Érbogyoszlóhoz tartozik) az utcák 80–90 százaléka le van aszfaltozva – még a cigánysor is. Albison csak a szóban forgó Templom meg a Temető utcán, ahol maga is lakik, nincs még burkolat, mivel a kanalizálással belefutottak a télbe, így a beállt esőzések miatt szünetel a munka. Ezek a kellemetlenségek a közművesítéssel járnak – mondta. Azonban, hogy bizonyítsa jószándékát, még aznap kiküldött egy nehézgépet, hogy elegyengesse a talajt, mivel a szemeteskocsinak is végig kellett mennie valahogy az ominózus utcarészen.

Jövő év májusáig be kell fejezni a munkálatokat, addig szól a határidő, bár elég nehéz összehangolni egy kormány és egy uniós projektet (csatornázás, aszfaltozás) – mondta Kócza, majd hozzáfűzte: az emberek nagytöbbsége nem érti ezeknek a munkálatoknak a menetét és prioritásait, így sok esetben kell magyarázkodnia az elöljárónak. Megesik, hogy hiába.

Bár dicséretes, hogy egy község mindkét falujában elől járnak a közművesítés jó példájával, Mészáros Zoltán szerint azonban, akit a választópolgárok abba a hivatalba beszavaztak, annak a magyarázkodás is kötelessége, ha kérdezik.

S. É.