Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sárkányszívvel harcoltak a székelyhídi karatékák

Eddigi legjobb Európa-bajnoki szereplésüket érték el a székelyhídi Phoenix SK fiatal versenyzői az április 4-e és 6-a között Egerben rendezett nemzetközi SKDUN tornán.
A csapat tagjai közül négyen a válogatott színeiben vettek részt a Shotokan Karate Európa-bajnokságon, hárman pedig a klubot képviselve, az Eb-vel párhuzamosan tartott Európa Kupán bizonyítottak. Ez utóbbi megmérettetésen Kokovai Csongor ezüstérmes lett kumitéban. Az Eb-n három bronzérmet is szereztek a székelyhídi karatékák Flóra Fruzsina Adrienn, Kriszte Tamás Hunor és Deák Gergő révén. A nemzetközi megmérettetésen 22 ország mintegy nyolcszáz versenyzője vett részt különböző korkategóriákban, gyermekektől veteránokig.
„A csapatszellem nagyon jól működött. Eddig négy SKDUN Európa-bajnokságon vettünk részt, de most értük el a legjobb eredményt. A csapatban mindenki sárkányszívvel küzdött, minden pontért foggal-körömmel harcolt, olyan elszántsággal, amilyet évek óta nem tapasztaltam náluk, ezért büszke vagyok mindenkire, függetlenül attól, hogy végül döbögóra lépett-e vagy nem” – mondta el a Reggeli Újságnak Guba József vezetőedző. Hozzátette, dicséretes a karatékák lelkesedése és kitartása, annál is inkább, mert a Phoenix SK-nak sok olyan fiatal versenyzője van, aki más városban tanul, mégis hűségesen visszajár edzeni Székelyhídra.
„Ami a leginkább érződött, hogy mindenki nyerni akar, bizonyítani, önmagának vagy másoknak. A tatamin mindenki ellenség volt, de azon kivül mindenki tisztelte a másikat, és együtt örült a sikereknek az is, aki most nem állhatott dobogóra. Ilyenkor a legerősebb a csapat, egy igazi családdá kovácsolódunk össze, s furcsamód mindig jobban izgulunk a másikért, mint saját magunkért. Viszont a győzelem öröme kihat minden csapattagra, és a csapat öröme a legfontosabb” – nyilatkozta lapunknak Balogh Boglárka, a klub egyik versenyzője.
A Phoenix SK karatékái hetente háromszor, hétfőnként, szerdánként és péntekenként 18.30 órától 20 óráig edzenek a székelyhídi sportcsarnokban. A csapat fennállása óta számos kiemelkedő eredményt ért el, legutóbb a márciusi országos bajnokságon szereztek egy arany- és két bronzérmet. A fiatal karatékák most a májusi Románia Kupára készülnek, amely egyben kvalifikációs verseny is lesz a Lengyelországban megrendezendő októberi világbajnokságra. A csapat szívesen fogadja a sportkedvelők anyagi vagy természetbeli támogatását, ugyanis az utaztatás, illetve a világversenyeken való részvételek egyéb költségei komoly többletterhet rónak a szülőkre, a sportágban pedig kevés az egyéni szponzor.
Szombati-Gille Tamás

Deák Gergő

Deák Gergő

A Phoenix SK tagjai edzőjükkel, Guba Józseffel

A Phoenix SK tagjai edzőjükkel, Guba Józseffel