Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sakktorna lesz szombaton

Rendhagyó sakktorna helyszíne lesz szombaton a nagyváradi Elite szállóda konferenciaterme. A részletekről tegnap tájékoztatták a közvéleményt a szervezők.

Ioan Mile, Traian Micle és Dan Carţiş

Ioan Mile, Traian Micle és Dan Carţiş

A rapid torna egy kevésbé ismert, ám kiváló váradi sakkozónak, Dan Augustin Mihai Carţişnak állít emléket, aki néhány étvizeddel ezelőtt az Electrica SK sakkcsapatának kapitánya volt, emellett döntős volt a levelező sakkvilágbajnokságon.

A hétvégi torna részleteit Traian Micle és Ioan Mile ismertette a sajtó munkatársaival. Jelentkezni szombaton reggel kilenc óráig lehet a helyszínen. A verseny 9.30 órakor kezdődik és kilencfordulós svájci rendszerben zajlik: játékosonként 15 perc, lépésenként 12 másodperc áll majd rendelkezésre játszmánként. A szervezők több kategóriában szeretnék majd díjazni a résztvevőket, annyi már most is bizonyos, hogy a nyíltverseny győztese 700 lejt vihet haza attól függetlenül, hogy hányan neveznek majd be.

Sakktornára vártják szombaton a bihariakat

Sakktornára vártják szombaton a bihariakat

„Édesapám nagyon szerette a sakkot, fiatalabb koromban én is sok időt töltöttem a sakktábla előtt. Idén harminc éve, hogy már nincs közöttünk, s barátaimmal, Traian Miclével és Ioan Milével közösen egy sakktornával szeretnénk adózni emlékének” – mondta Dan Carţiş az egyik szervező, az emléktorna ötletgazdája.

A versenyre szimbolikus nevezési díjat állapítottak meg a szervezők, akik ezzel is azt szeretnénk elérni, hogy minél több sportkedvelő vegyen részt a küzdelemben. A 14 évnél fiatalabbak és a nyugdíjasok 10, a többiek pedig 20 lejes nevezési díj fejében vehetnek részt a tornán. A szervezők azt is elárulták, hogy 100 személyre tudják biztosítani a szükséges sakkfelszerelést.

A torna főbírója Ioan Mile lesz. Az eseményt támogatói az Electrofor és a Proenerg Kft., valamint a Tehnoprint Kft.

A sajtótájékoztatón szó esett a február elején, a Félixfűrdőn sorra kerülő országos junior sakkbajnokságról is, utóbbi részleteire visszatérünk.