Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Saint-Saëns Fesztivál a filharmóniában

Nagyvárad Állami Filharmóniájában ma 19 órától a francia zeneszerző, karmester, zongorista és orgonista Charles Camille Saint-Saëns (1835-1921) legjobb darabjaiból hallhat a közönség remek előadók tolmácsolásában.

Mutsuko Tominaga, Tódor Albert és Shinya Izaki

Mutsuko Tominaga, Tódor Albert és Shinya Izaki

Az előadáson a népszerű zeneszerző három ismert és kedvelt munkája csendül fel: az Algériai szvit Francia indulója, a 4., c.moll zongoraverseny, op. 44 és a 3.,és az  e-moll Orgona szimfónia, op. 78. Ez alkalommal a zenekar mellett japán művészek állnak színpadra: Shinya Ozaki, a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Szimfonikus Zenekarának állandó karmestere vezényel, aki már több mint két évtizede ismerkedik Romániával, és szívesen tér vissza időről időre Nagyváradra, Mutzuko Tominaga pedig, aki első alkalommal jár Bihar megye székhelyén, zongorán játszik. Az elismert művészek különleges koncertet ígérnek, a filharmónia igazgatója, Tódor Albert pedig így fogalmazott: „lelket melengető hangulatot kelt a ma esti koncert zenéje.”

Szamos Mariann