Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Rongálás miatt indult eljárás

Mint tegnapi lapszámunkban beszámoltunk róla, botrányosan ért véget az Európai Mobilitás Hete keretében kedden délután megszervezett nagyváradi Critical Mass biciklis felvonulás. Az egyébként a forgalom elől lezárt Szent László téren a kerékpárosok közé hajtott egy autós, elsodorva egy kisfiút és megütve több biciklist. Elszabadultak az indulatok, nemcsak káromkodás, hanem pár pofon is elcsattant, sőt a kerékpáros felvonulás részvevői közül többen le is köpdösték a sofőrt, akiről kiderült, a főtér kövezését végző olasz munkások építésvezetője. A feldühödött tömegből páran megrongálták a személygépkocsit is: betörték a hátsó ablakát, letörték az egyik visszapillantó tükrét, összerúgkapálták az oldalát és berepesztették a szélvédőjét.

A kerékpárosok nem sokáig gyülekezhettek zavartalanul a Szent László téren

A kerékpárosok nem sokáig gyülekezhettek zavartalanul a Szent László téren

A Critical Mass-en kialakult cirkuszkor a rendőrség jócskán megkésve avatkozott be, és csak a csendőrség közbelépésével sikerült elvezetni az autó sofőrjét a helyszínről.

Tegnap megtudtuk, a biciklisek közé hajtó férfi ellen senki sem tett feljelentést. Csak egy eljárás indult, azt is rendőrség indította hivatalból ismeretlen tettes ellen a jármű megrongálása miatt. Ugyanakkor bebizonyosodott, hogy a sofőr nem fogyasztott alkoholt, mielőtt a volánhoz ült volna, bár a helyszínen többen azt állították, ittasan vezette az autót.

B. B.