Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Romlik az állatkert állapota

Négy éve nyitotta meg kapuit a felújított Nagyváradi Állatkert, ami akkor korszerű létesítmény volt. Az elmúlt években azonban szemmel láthatóan romlott az állapota, erről főleg a berepedt üvegfalak és az elburjánzott növényzet árulkodik, de a lovak alatt hömpölygő sártenger is kiábrándító látványt nyújtott. Az állatkertet látogatóként néztük meg, ott jártunkkor több család és iskolás csoport volt kíváncsi az állatokra, de sok helyen csak üresen tátongó ketreceket és kifutókat találtak a látogatók.

romlik az allatkert

Pozitívumként említendő, hogy az állatok előtt élelem és víz is volt, és több helyen vannak automaták, amelyekből a látogatók vásárolhatnak élelmet, amivel etethetik az állatokat. Ennek az opciónak szemmel láthatóan, az állatok és a látogatók is egyaránt örülnek.

Az állatkert állapotáról és a várható esetleges felújításokról Bimbó-Szuhai Tibort, a Nagyváradi Állatkert igazgatóját akartuk megkérdezni, de lapzártánkig nem értük el telefonon. A témára vissszatérünk.

Vincze-Nagy Anikó