Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Románia szerződést bontott Bechtellel

Felbontotta az észak-erdélyi autópálya megépítésére vonatkozó szerződést az amerikai Bechtellel a szakminisztérium – jelentette be szerdán este Dan Şova nagyberuházásokért és külföldi befektetésekért felelős tárca nélküli miniszter.

 

Románia 2003-ban kötötte meg az amerikai óriásvállalattal a Nagyvárad–Kolozsvár–Marosvásárhely–Brassó nyomvonalon haladó, 415 kilométer hosszú sztráda építésére vonatkozó szerződést, amelynek az összértékét akkor 2,2 milliárd euróra tervezték.

A versenytárgyalás nélkül megkötött, az Európai Unió által is bírált szerződésről a román lapok azt állították: ez volt az ára Románia NATO-csatlakozásának. Románia ebben arra vállalkozott, hogy uniós támogatás nélkül, kizárólag költségvetési forrásokból finanszírozza a sztráda megépítését, de erre sosem jutott elegendő pénz. Az állam számára előnytelen feltételekkel megkötött szerződést az egymást követő kormányok mindegyike megpróbálta újratárgyalni, illetve felbontani, miközben az építkezés – finanszírozás híján – nem haladt, a felhalmozott adósságokért pedig a Bechtel késedelmi kamatot és kártérítést követelt a román államtól.

A tíz év alatt 52 kilométernyi szakaszt adtak át a forgalomnak. Románia időközben 1,4 milliárd eurót fizetett a Bechtelnek.

2011-ben a Boc-kormány abban állapodott meg a Bechtellel, hogy a teljes autópályának csak azokat a részeit építi meg, ahol már elkezdődött a munka: a befejezetlenül megnyitott Aranyosgyéres (Câmpia Turzii) és Gyalu (Gilău) közötti szakaszon kívül a Bihar megyei Berettyószéplak (Suplacu de Barcău) és Bors közötti 64 kilométeres félig elkészült szakasz megépítése hárult az amerikai cégre. Az észak-erdélyi autópálya többi hat, a Bechteltől elvett szakaszára közbeszerzési pályázatok kiírását tervezték.

Románia most ezt az újratárgyalt szerződést is felbontotta – derült ki a miniszter nyilatkozatából. Dan Şova szerint a szerződésbontás további 37,2 millió euróba kerül a román államnak és 50 millió eurós tartozását is ki kell fizetnie az amerikai vállalatnak. A miniszter korábban úgy nyilatkozott: a pálya első, Kolozsvár és a magyar határ közti szakaszát, amelynek egyes részein a munkálatok mintegy 40 százaléka elkészült, koncessziós partnerek bevonásával megpróbálják befejezni. Azt is elismerte, hogy a Torda–Brassó szakaszon „semmi nem történt, még a kisajátításokat sem kezdték el” – olvasható a Magyar Távirati Iroda beszámoljóban.

A hírt újságírói kérdésekre Victor Ponta kormányfő is kommentálta, és nem hagyta ki azt a lehetőséget sem, hogy politikai ellenfeleit kipellengérezze. A Bechtelnek fizetendő kártérítés összegét és Dan Şova tárcavezetőnek az óriáscéggel folytatott alkudozását illetően a miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy „nincs szó egymilliárdról, mint ahogy mondta egy korábbi miniszter, sem ötszáz millióról, mint ahogy másik korábbi miniszter elmondta, és úgy látszik, gyengébb minisztereink voltak, akik nem nagyon tudtak belenézni a szerződésbe. Mindössze harminc millió euróról van szó, plusz az áfa.” A kormányfő elmondta, a szerződésbontással tulajdonképpen minden jogi kötelezettség alól felszabadul a szakasz, és amint kifizetik a Bechtelnek járó pénzt, elkezdhetik az építkezések finanszírozásának újratervezését.