Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Rodeó-bajnokságot tartanak hétvégén a Félixfúrdőn

Két állatvédő szervezet képviselői is tiltakoznak a szombaton a Félixfürdőn sorra kerülő Rodeó világbajnokság ellen. Egy a rodeókat ellenző európai szervezet, valamint egy Németországban bejegyzett állatvédő egyesület emelte fel szavát az állatok védelmében, amelyeket szombaton és vasárnap 16 versenyző (cseh, lengyel, szlovák, magyar, osztrák és amerikai) próbál majd megülni legalább nyolc másodpercen át.

A szervezők tegnap ismertették a részletes programot. Az Európa-bajnokságként beharangozott eseményre (mint kiderült egy négyfordulós európai versengés harmadik állomásáról van szó) a félixfürdői lovas centrumban kerül sor. Két magyarországi verseny után ez lesz a harmadik forduló, míg az idei negyedik egyben utolsó etapot augusztus 20-án rendezik meg. A nézők a 35 lejes belépőjegy megvásárlásával követhetik figyelemmel az eseményeket azok, akik a tribünről szeretnék nézni a versenyt, 85 lej kell, hogy fizessenek. A 12 évnél fiatalabb gyerekek, akiket legalább egy felnőtt elkísér a bajnokságra, ingyen mehetnek be. Jegyeket a verseny helyszínén, a Félixfürdőn található tavirózsa tónál feállított pénztárban, illetve a bilete.ro honlapon lehet megvásárolni.

(boros)