Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Rockzenével a szépkorúakért

Két, fiatal tehetségekből álló rock-együttes tartott jótékonysági koncertet pénteken este a váradi Moszkva Kávézóban, a Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Márton Idősotthon megsegítésére.

A No Cable és a The Bernies vérpezsdítő zenével, saját számokkal és feldolgozásokkal szórakoztatta az egész este folyamán a közel hetvenfős közönséget, melynek tagjai a bulizás mellett arra is lehetőséget kaptak, hogy a helyszínen kihelyezett adomány-dobozba tett összegekkel hozzájáruljanak az otthonban lakó idősek mindennapjainak megszépítéséhez.

rockzenevel

„Többször is zenéltünk már önkéntesként a Szent Márton Otthonban különböző ünnepek alkalmával: karácsonykor, nőnapkor, húsvétkor. Megismertük az ottani időseket és úgy éreztük, hogy ha tehetünk értük valamit, akkor miért ne. Egyszer mindenki megöregszik és szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy az otthon lakói jó körülmények között éljenek. Köszönjük azt, hogy ilyen sokan eljöttek, és hogy jó rockzene mellett segíthetünk a Szent Márton Otthonnak” – nyilatkozta Tóth Gábor, az elsősorban hard rock és indie rock számokat játszó No Cable basszusgitárosa.

Az eseményen képviseltették magukat a Szent Márton Otthon lakói és ápolói, akik a koncert végén köszönetet mondtak a fiatal zenészeknek és átvették az adományokat. A No Cable egyébként nem első alkalommal nyújtott támogatást az intézménynek. Az otthon feljárati lépcsőjének biztonsági korlátját a No Cable együttes által tavaly áprilisban szervezett jótékonysági koncert bevételéből finanszírozták.

Sz. G. T.