Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Rocklegendák a váradi várban

Az idei Szent László Napok utolsó, vasárnap esti koncertjét Zatykó Gyula főszervező mellett Balog Zoltán, a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője konferálta fel. A miniszter bejelentette: Magyarország kormánya kétmilliárd forinttal támogatja római katolikus püspöki palota, vagyis a barokk palota felújítását. Bár újdonságként számoltak be a hírről, erről már közel két hete cikkezett a Bihar megyei sajtó.

rocklegendak Omega 1

Méltó befejezése volt az idei Szent László Napoknak az 55 éves Omega együttes koncertje, amelyre mintegy nyolcezren látogattak ki. A publikum egyebek mellett olyan közismert dalokat hallhatott, mint a Léna, az Égi jel, a Petróleumlámpa vagy a Gyöngyhajú lány. A legfiatalabb korosztálytól a legidősebbekig mindenki együtt dúdolta a dalokat a legendás formációval.

rocklegendak Omega 2

Este kilenc óra után működ borította be a színpadot, a kivetítőkön Omega-felvételeket kezdtek pörögni, majd megérkeztek fényárban úszó színpadra az együttes zenész tagjai, majd előbukkant Kóbor János énekes-frontember is, akit hatalmas ovációval fogadtak a nézők.

A rock szerelmeseit az sem ijesztette meg, hogy a koncert ideje alatt végig viharjósló felhők gyülekeztek a város felett. A koncertről elmondható, hogy nagyszabású és minőségi előadás volt.

Vincze Nagy Anikó