Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Riogattak a medvék, de az oroszlán volt az erősebb

A fárasztó kazahsztáni Eurochallenge meccsről hazatérve, Temesváron lépett pályára a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata. Cristian Achim együttese a Temesvári Timba vendége volt, s ha nehezen is de megszerezte a győzelmet.

 we love csm

Az első két negyedben szoros volt a találkozó, a váraidak egy pontos előnnyel zárták az első tíz percet, ám a nagyszünetre már a Timba vezetett egy ponttal. A harmadik negyedben rákapcsoltak a váradiak akik hét ponttal elléptek ellenfelüktől, ezt pedig a zárónegyedben sikerült megőrizniük, megszerezve második idei győzelmüket a bajnokságban. A találkozó parázs hangulatban ért véget, a hazai csapat edzője és menedzsere többször is reklamált a játékvezetőknél, amiért kiállították őket.

A román élvonal hétvégi fordulójában: Temesvári KK–Craiova 79–73, Marosvásárhely–Kolozsvári U 105 – 86, Piteşti–Kolozsvári UBT 86 – 79, Rovinari–Ploieşti 76 – 79 (hosszabbítás után), Temesvári Timba–VSK-ESK 78 – 86. A: Steaua–Nagyszeben találkozóra tegnap, lapzártánk után került sor. Következik (november 14–15.): Piteşti–Temesvár, Medgyes–Kolozsvári U, Ploieşti–Marosvásárhely, Kolozsvári UBT – Steaua, Nagyszeben – Timba, Nagyvárad – Rovinari. Ez utóbbi találkozók a csapatok közös megegyezésével november 22-én rendezik meg.

A nagyváradi női csapat a Bukaresti Rapid otthonában győzött, így megelőzte a fővárosiakat a rangsorban.