Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Renoválták a mihályfalvi mentőállomást

Szeptemberben került sor Érmihályfalván a Márton Áron utcai mentőállomás épületének renoválására. Az épület leromlott állaga régi nyűg volt mind az önkormányzat, mind az ott dolgozó mentősök számára.

A megyei mentőszolgálathoz tartozó állomás épületét 2006 –2007-ben renoválták utoljára, de az elmúlt években annyira tönkrement, hogy ismételten javításra szorult.

A felújított mentőállomás

A felújított mentőállomás

Az ingatlan önkormányzati tulajdon – mondta kérdésünkre Karsai Attila alpolgármester –, így a városra hárultak a felújítási munkálatok költségei. Az idei büdzséből sikerült elkülöníteni a külső és belső tatarozásra szánt összeget, amely magába foglalta a tetőszerkezet javítását, a nyílászárók cseréjét, a hőszigetelést, valamint a garázsajtók kicserélését is.

Hétfőn délben át is adták felújított mentőállomást, amelynek munkálataira mindössze két hónap állt a kivitelező rendelkezésére. A 35 ezer lejes beruházás átadásán a mentőszolgálat megyei központját Venter Liciniu menedzser, Adrian Stângă műszaki igazgató és Gencsi László vezető-asszisztens képviselte.

Szintén az önkormányzatra hárul az udvar rendbetétele (lebontottak néhány düledező melléképületeket), illetve egy tágasabb bejárat kialakítása is. Szem előtt tartják azt is, ne legyen a mentő által megközelíthetetlen utca vagy városrész Érmihályfalván – mondta Karsai Attila.

Az avatószalagot Nyakó József polgármester és Venter Liciniu vágta át.

S. É.