Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Rendkívüli támogatást kérhetnek a tejtermelők

Május 2-áig kérvényezhetik a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) Bihar megyei székhelyén (Nagyvárad, Matei Corvin utca 1. szám) a rendkívüli támogatást. Országosan közel 11 millió eurót hívhatnak le a tejtermelő gazdák, melynek fele európai uniós, fele pedig állami támogatásból származik.

tehen

Az egyes termelőkre jutó összeget az APIA-nál számolják majd ki, oly módon, hogy az összeget leosztják a tejelő tehenek száma szerint, tudatta Florian Pavel, az APIA Bihar megyei kirendeltségének igazgatója.

A kérelmezőnek – vagy megbízottjának – a személyi igazolványa vagy cégbejegyzési bizonylata másolatát, a szarvasmarhák passzusát, a tejelő tehenek számát igazoló iratot, illetve számlát, árulevelet stb. kell bemutatni, ami igazolja, hogy 2015. április 1.–2016. március 31. között legalább négy tonna tejet eladott, illetve igazolnia kell azt is, hogy már ebben az évben is adott el tejet.