Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Rendkívüli gyereknap Vedresábrányban

Ötödik alkalommal rendezték meg Vedresábrányban a rendkívüli gyereknapot. Lassan hagyománnyá lett a családias légkörű esemény a kicsiny közösségben. A legkisebbek különféle foglalkozásokban vehettek részt, a felnőttek pedig a finom vacsora készítése közben alkalmat találtak a kötetlen beszélgetésre és a régi idők felidézésére.

rendkivuli 1

A gyerekek számára a Hulda Egyesület önkéntesei különféle interaktív feladatokat állítottak össze. Kipróbálhatták a kézügyességüket, a gyorsaságukat, de a szellemi koncentrációra is szükség volt. Volt lehetőség a csapatjátékra, de az egyéni tudás megcsillantására is. A feladatok minden gyermeket megmozgattak. Első feladatként csapatneveket kellett válasszanak, és a felnőttek szavazata alapján egyik csapat plusz pontokat zsebelhetett be. A nevek nagyon beszédesek voltak, az egyik csapatnév a Vedresábrányi szerzetesek voltak, a másik csapat pedig Egy az ötért, öt a csapatért nevet viselte. A döntés végül is nagyon kiegyensúlyozott lett, hiszen mindkét csapat pontokkal gazdagodott. Ezt követően a pontos célzó képességre volt szükség, hiszen egy négy méteres csővel kellett eljuttatni ping-pong labdákat bizonyos távolságokra. A feladatban mindenki kiemelkedően teljesített.

rendkivuli 2

A második állomáson pénzdobálásra került sor, közelebb, távolabb, kisebb nagyobb edényekbe kellett a pénzérméket bevarázsolni, ez a feladat azonban már jobban megosztotta a csapatokat. Ezután következett a várva várt kincskereső játék,  abban közmondásokat megfejtve lehet egyik helyről a másikra eljutni, és összegyűjteni az önkéntesek által elrejtett tárgyakat. Ez a feladat nagyon nagy sikert aratott, és mindkét csapat eljutott a végső célhoz. Ezt követően egy pihentető foglalkozásra került sor, amely alkalommal minden gyerek saját nevének a kezdőbetűit színezhette, díszíthette. Nagyon ügyes és pontos munkák születtek.

Ezt követte az eredményhirdetés, az egyéni pontszámok összesítése, amely után a pontjait mindenki beválthatta különböző ajándékokra. Lehetett írószereket, kekszeket, vagy állat alakú lufikat is „vásárolni”.

Közben a szülők elkészítették a finom vacsorát, amit közösen fogyasztottak el. Vacsora után és közben a gyerekek még tovább játszadozhattak, lehetett ping-pongozni, csocsózni, focizni, fogócskázni.

Egy csodálatos napot tölthettek együtt kicsik és nagyok, egy gyönyörű vasárnap délutánt, amelyen élettel telt meg a parókia udvara. A szervezők ez úton is köszönetet mondanak az önkéntes segítőknek, valamint mindazoknak akik részt vettek ezen az eseményen. Külön köszönetünket fejezzik ki a Communitas Alapítványnak, és a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek a támogatásért.