Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Rendhagyó Wass Albert-est volt a LEK-ben

A Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében vasárnap délután rendhagyó Wass Albert zenés-irodalmi emlékestre került sor, amelyen fellépett Thurzó Zoltán zongoraművész, Boros Emőke Blanka, Szabó János, Varga István, az érmihályfalvi Móka színjátszó csoport tagjai, valamint Meleg Vilmos színművész, a nagyváradi Szigligeti Színház tagja.

rendhagyo 1

A műsor keretében Wass Albert ismert versei mellett (Ki a magyar?, Hontalanság hitvallása, Nagypénteki sirató, Láthatatlan lobogó, Talán, Dalol a honvágy, Előhang, Pogány újévi köszöntő, Magyar cirkusz, A bujdosó imája, Otthon, Öregember imája, Üzenet haza, Mikor a bujdosó az Istennel beszél, Ma már tudom…, Erdélyi hitvallás, Adjátok vissza a hegyeimet) Frédérick. Chopin, Liszt Ferenc, Amaral Vieira, Robert Schumann, Johann Sebastian Bach, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Erkel Ferenc zongoraművei is felcsendültek.

rendhagyo2

Az irodalmi és a zenei művek sikeres párosítása folytán igazi élményben volt része a hallgatóságnak. A páradús fülledt forróság ellenére a vártnál nagyobb számú közönség tisztelte meg az előadást, melynek következtében a pótszékeket is igénybe kellett venni. Ennek ellenére még így sem jutott mindenkinek ülőhely. A bő egyórás műsor Thurzó Zoltán zongoraművész, valamint a Királyhágómelléki Református Egyházkerület közös szervezésében jött létre.

Sütő Éva