Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Rendhagyó hárompróbázók a Fekete Körös völgyében

Remek szórakozásban és kikapcsolódásban volt részük azoknak, akik a hétvégén részt vettek a Vársonkolyoson megtartott triatlonon.

A résztvevők és a hárompróbában használt sportfelszerelések

A résztvevők és a hárompróbában használt sportfelszerelések

Az extrém sportokat népszerűsítő révi „Master Adventura”, valamint az asztalitenisz-versenyeiről már jól ismert nagyváradi Tibclau SK közös szervezésében megtartott erőfelmérő három próbából állt. A verseny a révi polgármesteri hivatal, a Bihar Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság és az Era Shopping Park hathatós támogatásával jött létre.

Ijaszat

A résztvevők egyéniben és párosban is összemérték rátermettségüket. Előbb 700 m-es vadvizi evezésben volt részük, majd pedig íjászatban és asztaliteniszben mérték össze rátermettségüket. Tizenhat bihari és egy târgoviștei csapat állt rajthoz. Az evezésben átlagban tíz-tizenkét perc alatt sikerült teljesíteniük a távot a résztvevőknek, s bár a Sebes Körös vize többek dolgát is megnehezítette, a versenyzők mindegyike célba ért. Az íjászatban mindkét csapattárs eredményét összeadva számolták ki a végeredményt, a zöld asztalnál pedig a végső sorrend kialakulása után pontozták a résztvevőket.

Vadvizi kajak

Egyéniben a szatmári Keresztesi János bizonyult a legjobbnak, megelőzve a magyarországi Andrási Zoltánt és a szintén szatmári Keresztesi Mónikát. A Családi Kupa nevet viselő párosverseny végeredménye a következő volt: 1. Mocanu család (Targoviste), 2. Keresztesi család (Szatmárnémeti), 3. Várady család (Nagyvárad).