Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Rendhagyó avató Margittán

A hétvégén rendezték meg Margittán a városnapokat. Ennek keretében átadták a felújított, illetve átépített lakossági nyilvántartó és anyakönyvvezető irodákat és ezek udvarát.

Miután a Dr. Pop Mirce Városi Kórház irodái átköltöztek az egészségügyi intézménybe, Pocsaly Zoltán polgármester a helyi tanáccsal arra a döntésre jutott, hogy a lakossági nyilvántartó irodákat a volt kórházi irodákba áthelyezzék. Közben a polgármesteri hivatalból az anyakönyvvezetést is ide csoportosították. A 2014-ben az ingatlan belsejét újították fel, míg idén a tető és az épület külseje, ugyanakkor az udvara került sorra. A szombati átadót egybekötötték egy házasságkötéssel, így a szalagot az előjárókon kívül az ifjú pár vágta át.

rendhagyo 1

rendhagyo 2

Pocsaly Zoltán margittai polgármester azt mondta: reméli, a margittaiak és a környékbeliek értékelik majd ezt a megújulást, hisz nekik, illetve az ott dolgozókért fektettek be az épületbe. Az udvar egy filagóriával gazdagodott, ugyanakkor gyepszőnyeget hozattak, illetve macskakővel burkolták a járdákat. Az épületen minden felirat kétnyelvű, így bárki könnyedén eligazodhat.

Az ifjú párnak Domonyi László, Margitta testvértelepülésének, Kiskőrösnek a polgármestere egy ajándékcsomagot nyújtott át, amiben az általa vezetett város termékei voltak.

D. Zs.