Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Rendeznék a Körös bal partját

Újabb helyreállítási projektről számolt be szerda délelőtt Nagyvárad alpolgármestere, Mircea Mălan, amely a Sebes-Körös bal partjának, a Szent László- és a Centenáriumi-híd közötti szakaszának felújítására vonatkozik.

rendeznek

A Sebes-Körös bal partjának (jelenleg még vitatott) felújítási tervéről nyilatkozott Mircea Mălan alpolgármester, aki közölte, hogy a most ismertetett, szám szerint negyedik elképzelés egy elismert nagybányai építőipari cég, az Új Opció és  Adrian Sabău formatervező munkája, aki jelentős mértékben hozzájárult a Szent László-híd és a Fő (Unirii) tér felújításához is.

A tervek a kijelölt teljes terület, azaz az oszlopok, világítótestek és virágállványok – Vágó László és József munkáinak – a felújítására, illetve a vízszint kényelmes megközelítésének lehetővé tételére vonatkoznak, mindezt masszív gránittömbökből, esztétikus formában, a történelmi környezethez igazodva, ugyanakkor lehetőséget biztosítva arra is, hogy a sétálók a Szent László-híd alatt is elhaladhassanak. A partmenti járdát a Fő tér burkolásánál használt kövekhez hasonlók borítják majd, és egy bicikliútvonal húzódik majd mellette a Szent László-hídig.

Jelenleg a Körösök Vízügyi Igazgatósága dolgozik a területen, és a tervek szerint jövő év végére szeretnék befejezni a teljes munkát.

SZ.M.