Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Reményt hordozó ecsetvonások

Dan Hora képzőművész közel két tucatnyi festményéből nyitottak egyéni kiállítást pénteken, a nagyváradi Vizuális Művészetek Galériájában. A Sok fekete és egy kevés fehér címet viselő tárlatot Radu Tîrnovean, a Romániai Képzőművészek Szövetségének vezetője nyitotta meg, majd Ramona Novicov műkritikus méltatta a kiállított alkotásokat. A művész egyik legmeghatározóbb erényeként beszélt arról az erőteljes képvilágról amelyet a sötét és világos árnyalatok kontrasztjából teremt.

remenyt 1

„A mai világ sötét forgatagában, amelyet nap mint nap beárnyékol az önpusztítás, mégis mindig ott van egy kis fény, egy fehér folt, egy kis szépség, amely reményt ad. Ezt szimbolizálja a kiállítás címe is, és ez tükröződik vissza a képekről, amelyek a témaválasztás ellenére sem nyomasztóak, hanem tele vannak élettel” – fogalmazott a műkritikus. Ramona Novicov ugyanakkor azt is hozzátette, hogy Dan Hora képei megerősítették őt abban, hogy a mai materialista világban is érdemes foglalkozni a művészettel. Dan Hora tárlata március 30-ig tekinthető meg a főutcai galériában, hétköznaponként 10–18 óra között.

(szombati-gille)