Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Remekül céloztak a „pusztai farkasok”

Augusztus 22–26. között a Pusztai Farkasok Ordas Nemzetségének két tagja vett a Kecskeméten megrendezett HDH-IAA Történelmi Íjász Európa bajnokságon, amelyen 14 ország 300 íjásza mérte össze rátermettségét.

A Partium csapat tagjai

A Partium csapat tagjai

A nagyváradi csapatot Ridi Ferenc és Balog János képviselte, akik a szalontai Hajdú Íjászok és a Köröskisjenői Íjászok egy-egy képviselőjével, Pénzes Zoltánnal és Kis Nagy Zoltánnal kiegészülve, a Partium nevű csapat képviseletében versenyeztek. A nagyváradiak a modern anyagú történelmi íj, míg a csapat többi tagjai a természetes anyagú történelmi íj kategóriában álltak rajthoz.

Az első három napon, szerdán, csütörtökön és pénteken vegyes pályán (lőlapos, ügyességi – technikai, 3D állatok) lőttek a versenyzők. Mindegyik pályán 18 célt kellett meglőni, célonként három nyíllal. A három selejtező nap eredményei alapján Ridi Ferenc és Kis Nagy Zoltán bekerült a középdöntőbe ahol ugyancsak 18 célra kellett lőni.

Kis Nagy Zoltán Európa-bajnoki ezüstérmes lett a természetes anyagú történelmi íj kategóriában míg a legtöbb íjászt felvonultató kategóriában a modern anyagú történelmi íjászok között Ridi Ferenc a huszonnegyedik helyen végzett. A csapat többi tagja derekas helytállással bizonyította íjászatban való jártasságát.