Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Reklám-szutyok

Tisztában vagyok azzal, hogy a fogyasztói társadalom alapja a reklámozás, ennek ellenére lépten-nyomon csak ámulok és bámulok, milyen ordenáré, emberidegen, pszichopata reklámokat nyomatnak a magyarországi közmédiában is a nagy agymosoda tudathabosító szakijai.

A gyógyszermaffia reklámjaitól meg külön émelygek, de nehogy ajánljanak erre mindjárt nekem valami garantált készítményt!

A Kossuth rádióban reggelente szinte ömlik a gyógyszermaffia reklámja, ha jól sejtem, másféle reklám nem is megy a reggeli hírműsorban.

Félelmetesen bárgyúak, gonoszak ezek a reklámszövegek. Mintha nem is emberek, hanem valami gonosz démonok nyomatnák ezt a szellemi mocskot az emberek tudatába. A reklámok alapérzései ugyanis a másik ember kigúnyolása, a semmibe vétel, a felületesség reklámozása.

Az egyik ilyen „kedvencem” a Caloderma lábkrém-reklám. Ebbe a pár perces hangreklámban bemutatkozik egy repedtsarkú, harisnyaszaggató trampli és annak rezignált, jóságos férje. Ők mindenhonnan csak elkésnek, mert a reklámszöveg szerint a nőnek olyan kemény és repedt a sarka, hogy úgy szaggatja a harisnyákat, mint bolond migráns a drótkerítést a röszkei határon.

A jóságos férj azonban valamitől ismeri nemcsak repedtsarkú neje repedt sarkát, hanem az összes szuperkészítményét a gyógyszermaffiának, s így szomorúan aszongya a repedtsarkúnak, hogy „Nem a harisnyákkal van a baj, a sarkad kemény!” És ajánlja neki a Caloderma lábkrémet. Biza! Biztosra veszem, hogy ezt a nőgyűlölettől vibráló reklámszöveget egy… nem nő, de nem is nem férfi személy írta. Mert egy normális ember, egy normális férfi ilyen szöveget soha nem gondolna így ki. Ez a reklám modell tehát… a repedtsarkú trampli meg a homoszexuális férje…

Vagy itt a másik. A Forkopil hajszesz vagy mi a radai rosseb. Itt két plázacica cseveg, miközben a háttérben valaki halálsikolyokat hallat. A két hölgyemény épp azt akarja megbeszélni, hogy abban a kis butikban olyan cuki felsőket láttak… de a harmadik valaki (feltételezhetően az is egy plázacica) mind bele halálsikoltozik. A negyedik ilyen halálsikoly után az egyik divatbaba megkérdezi végre: „ Ki sikoltozik?” „ Óh, csak a szomszédom.” – feleli könnyedén a kérdezett plázacica, aki teljesen normálisnak tartja, hogy a mellette élő emberek egyfolytában sikoltozzanak és magasról tesz erre rá, ott egye meg a fene mindet, mikor abban a kis butikban olyan cuki felsőket látott… „És miért sikoltozik a szomszédod?” – kérdezi a másik plázabogár. „Mert nem tudja feldolgozni, hogy hullik a haja” – fejti meg a rejtélyt az első. A két agymosott fehérnép erre boldogan felsikolt, arrafele úgy látszik, ez a divat, és egyszerre mondják, hogy hisztérikus halálsikolyokra jó a Forkopil hajszesz… Nos, én tényleg nem tudom, ezt a jeles reklámot is ki alkotta így meg, ami a butaságról, felületességről, közönyről szól igaziból, de tuti megitatnák vele vagy tíz flaska Forkopilt.

És a gyógyszermaffia összes reklámja ilyen.

Embertelen, gonosz, démoni, egy olyan társadalom és emberképet sugall, amitől a Jóisten mentsen meg minket!

És ez itt nem a reklám helye!

Szőke Mária