Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Regemondóverseny volt Belényesben

Ebben az évben is Belényesben, a Nicolae Popoviciu Általános Iskolában rendezték meg a Regemodóverseny megyei szakaszát. A szervezők és a Fekete-Körös völgyi magyar pedagógusok nagy szeretettel fogadták a versenyzőket és kísérőiket (szülőket, nagyszülőket, pedagógusokat).

Regemondo

A III–IV. osztályos tanulók köszöntője után alulírott tanítónő elmondta, hogy minden tavasszal Belényesben a magyar nyelvet ünnepeljük. Regéinkben megszólalnak a történelem jól ismert alakjai, megjelennek nagy csatái, a Kárpát-medence vizei, hegyei, várai. Minden rege reménnyel tölti be szíveinket, mert megjutalmazza a jókat és megbünteti a gonoszakat. Az igazság mindig győz, s mi magyarok igazságszerető nép vagyunk.

S szólt a rege, mint az imádság. Valamennyi kis versenyző reménykedett a döntőbejutás sikerében, de csak két részvevő képviselheti megyénket a marosvásárhelyi országos döntőn április 22–23-án. A zsűri döntése szerint megyénket Takó Dorottya Csilla és Lőrincz Boglárka fogják képviselni.

Azt gondoljuk, hogy nyertesen térhetett haza minden versenyző, hiszen legyőzve lámpalázukat, félelmeiket, egymás mosolyából és szeretetéből merítve biztatást, örömmel meséltek, regéltek.

Krammer Teréz
belényesi tanítónő