Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Real-sikerrel avatták fel a Pancho Arénát

Felavatták a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) mértani középpontjában a névadó egész alakos bronzszobrát, majd mintegy egyórás ünnepség keretében a Pancho Arénát is. A vadonatúj stadion elsõ mérkõzésén a Real Madrid korosztályos csapata 1–0-ra legyõzte a Puskás Akadémia legénységét, így harmadszor is megnyerte a 17 éven aluliak számára hetedik alkalommal kiírt Puskás-Suzuki-kupa utánpótlás-labdarúgótornát.
Puskás Ferenc egész alakos szobrát, Domonkos Béla mûvét Orbán Viktor mellett az Aranycsapat egykori csapatkapitányának özvegye, továbbá Mészáros Lõrinc, a PFLA elnöke és a szobrot adományozó Végh Gábor leplezte le. „Szobrot kegyeleti okokból szokás állítani, de Puskás Ferencre nem csak emlékezni akarunk, ugyanis azt szeretnénk, hogy a fiatalok erõt merítsenek ebbõl a szoborból, hogy miként lehet egy vidéki fiúból ünnepelt sztár” – mondta a húsvéthétfõn tartott ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök, az intézmény alapítója.
A két év alatt, mintegy 12,5 millió euróból épített stadion a TAO-pályázatnak köszönhetõen valósult meg. Az építés során 2400 köbméter ragasztott fát és ugyanennyi hagyományos faácsolatot, illetve 24 ezer köbméter betont használtak fel. A pálya 16 ezer négyzetméteren helyezkedik el, a tetõszerkezet teljes felülete 13 ezer négyzetméter. A létesítmény megfelel az Európai labdarúgó-szövetség (UEFA) 2-es besorolásának, vagyis a Bajnokok Ligája utolsó selejtezõ köréig, valamint az Európa Liga úgynevezett „playoff köréig” használható, de akár felnõtt válogatott mérkõzésnek is otthont adhat.

Puskás Ferenc szobrának leleplezése

Puskás Ferenc szobrának leleplezése