Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Randevú a Találkozások városában…

2015. január 20. E nap reggeli óráiban Debrecen–Bécs közvetlen vonatjárat érkezett a győri vasúti pályaudvarra, randevúnk helyszínére. Az ilyenkor jellemző kíváncsisággal és izgatottsággal vártuk, hogy viszontlássuk a Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola tanárait és diákjait. A kezdeti feszült pillanatok hamar tovaszálltak és rövid időn belül a Tanirodai Vásár forgatagában találtuk magunkat.

Az idei randevún Kállai Aletta, Nagy Krisztián és Szilágyi Örs gazdaság szakos, XI. A osztályos tanulók képviselték iskolánkat (kísérő tanár Kor Erika), a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumot. Az érdeklődők megtapasztalhatták, hogy gyakorlócégünk, a Design Center Kft. alapja a lakberendezés, s küldetésünk, hogy stílust és életet vigyünk az otthonokba. A kiállítás ideje alatt bizalommal fordulhattak üzletvezetőinkhez, akik rátermettségükről, hozzáértésükről és kedvességükről győzték meg az arra járókat. A színvonalas megmérettetésen helyi, nagymegyeri (Szlovákia) és osztrák (Bécs) üzletemberek vonultak fel. Az üzleti tárgyalások fáradalmait kipihenve a randevú újabb helyszíneit csodálhattuk meg. A kellemes együttlét a Káptalandombon folytatódott. Istennek hálát adva érkeztünk a Bazilika szentélyébe, ahol megtekintettük a Könnyező Szűz Mária-képet, a Mária Terézia koronázásakor használt trónt, a Szent István és Szent László életét felelevenítő fekete oltárokat, a Szent László hermát, valamint Boldog Apor Vilmos sírhelyét.

randevu 2

Ezután Győrnek egy újabb ékességét ismerhettük meg, a Püspökvárat. Ez a különleges építmény Boldog Apor Vilmos életének állít emléket. A múltat felidéző pincehelyiségek után már a kilátóból szemléltük a csodálatos panorámát. Elénk tárult a Széchenyi tér, a különleges éjszakai fényekben pompázó Jedlik híd, az egykori Győri Édes Kekszgyár, a pihenések gyakori helyszínéül választott Püspökerdő, a Városháza, a Nemzeti Színház, s megannyi látnivalója e térségnek. A nap végeztével kellemes aromájú, egyedien illatos teát kortyolgatva osztottuk meg élményeinket. Köszönjük vendéglátóink kedvességét, valamint iskolánk gazdaság szakos diákjainak és tanárainak munkáját!

Kor Erika pedagógus, Nagyvárad