Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Rákos anyjához igyekezett a szökött rab

Megszökött egy, rablásért börtönbüntetésre ítélt nagyváradi férfi múlt csütörtökön a szatmárnémeti bíróság épületéből. V. Albert 2 év 9 hónap börtönbüntetést kapott, s a börtönből vitték ki dolgozni a bíróság épületében folyó felújítási munkálatokhoz, több rabtársával együtt. A férfi kivárta az alkalmas pillanatot és az egyik ablakon kiugorva megszökött a munkafelügyelők elől, s kis idő múlva a szatmárnémeti vasútállomásra sikerült eljutnia, ahol felült egy vonatra. Mihelyt a hatóság emberei észlelték a rab szökését, azonnal országos körözést adtak ki ellene. A szökött fegyencet a rendőrök végül a vonaton fogták el, alig pár kilométerre Nagyváradtól. V. Albert azt vallotta, hogy azért szökött meg, mert halálos beteg édesanyját akarta még egyszer látni, ugyanis elmondása szerint anyja rákos és súlyos az állapota.

rakos anyjahoz

A fiatalembert visszavitték a börtönbe. Jelenleg vizsgálat folyik ellene. Szökés miatt 6 hónaptól 3 évig terjedő további szabadságvesztésre ítélhetik. A szatmárnémeti börtön vezetősége nem volt hajlandó nyilatkozni az eset kapcsán.

(szmm)