Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Püspök a püspöki nyomortelepen

Néhány óra erejéig farmernadrágra, simléderes sapkára és meleg öltözékre cserélte reverendáját Virgil Bercea nagyváradi görög katolikus püspök, aki pénteken a biharpüspöki nyomortelep rászorulóinak osztott téli ruhát és élelmiszercsomagokat a Don Orione Líceum hetedik osztályos diákjaival, Mihai Fechetă atya és Neculai Marius Tiba kíséretében.

A kiosztott adományokat maguk az iskolás gyermekek gyűjtötték össze a szülői közösség segítségével és más jótevők támogatásával. „Az Úr Jézus születése ünnepének küszöbén, ezek az együttérző fiatalok élelmiszert és ruhát vittek a rászorulóknak azért, hogy a nálunknál nehezebb sorú gyermekek se érezzék magukat kirekesztve és a szegények ünnepi asztaláról se hiányozzon a kenyér. A diákok ez által is megmutatták, hogy az egyház olyan, mint egy nagy család és a rászorulók mellett áll” – mutatja a görög-katolikus püspökség közleménye.

A Don Orione görög katolikus líceum diákjai egyébként szinte havi rendszerességgel látogatják a biharpüspöki nyomortelep rászorulóit, akiket adományok mellett nyitottságukkal, odafigyelésükkel, emberi gesztusaikkal és társaságukkal is rendszeresen támogatnak. A püspökség közleményében arra hívta fel Bihar megye keresztény híveit, hogy az ünnepi időszakban a szokásosnál is nagyobb figyelmet fordítsanak a rászorulókra, az egyedül levőkre.

Sz. G. T.