Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Puskás relikviákból nyílik tárlat

Igazi sportcsemegében lesz részük a váradi sportkedvelőknek az idei Festum Varadinum rendezvénysorozaton. Szombaton 12 órától a nagyváradi Ady Endre Emlékmúzeumban nyílik kiállítás Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás játékosának relikviáiból. A megnyitón részt vesz Balogh Balázs a Puskás Intézet igazgatója, a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója.

Puskás Ferenc életébe tekinthetnek be a váradiak

Puskás Ferenc életébe tekinthetnek be a váradiak

 

Amint azt Botházy Nándor, az esemény főszervezője lapunknak elárulta, a kiállításon rengeteg értékes és ritka relikviát is megtekinthetnek az érdeklődők, így Puskás Ferenc 1952-es, Helsinkiben nyert olimpiai aranyérmét, illetve azt a cipőt, melyet a fináléban viselt. A kiállítás darabjai között helyet kapott a FIFA Érdemrendje, ott vannak a Real Madrid színeiben nyert BEK-trófeák kicsinyített másai, a spanyol gólkirályi címekért kapott Pichichi-trófeák, illetve látható az Aranycsapat tagjai által dedikált korabeli válogatott melegítő is. Puskás Ferenc edzői pályájának alakulásáról is képet kaphatnak az érdeklődők, ebből az időszakból többek között Görögországhoz, Ausztráliához és Szaúd-Arábiához kapcsolódó relikviák is helyet kaptak a vitrinekben.