Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pünkösdi áldás az öregotthonban

Június 2-án, pénteken került sor az egyházmegyei Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Márton Idősotthon felújított kápolnájának megáldására, felszentelésére. A pünkösd ünnepével egybekötött szentmisét exc. Böcskei László római katolikus megyéspüspök mutatta be. A szertartáson a bentlakó szépkorúak mellett részt vett néhány hozzátartozó, az intézmény munkaközössége, valamint a Caritas Catolica vezetősége is.

punkosdi 1

„Szeretnénk Istentől kérni, hogy az elkövetkezőkban is az ő áldásának forrása legyen ez a hely, hogy itt mindig felüdülésre, vígasztalásra, megerősödésre találjunk” – fogalmazott Böcskei László megyéspüspök, aki pünkösd közelgő ünnepe kapcsán a harmadik isteni személy megközelítéséről is beszélt a jelenlevőknek. „Nem egy kézzel fogható valakiről/valamiről van szó, de mégis egy olyan valóságról amelyik hozzátartozik nemcsak a mi hitünkhöz, hanem az életünkhöz is. Tulajdonképpen a Szentlélek az, ami elvezet minket az Istennel való találkozáshoz, megvilágosít bennünket hogy mindig tudjuk és soha ne felejtsük el, hogy Isten gyermekei vagyunk” – hangsúlyozta.

punkosdi 2

A szentmisét követően szabadtéri fagylaltozásra, kötetlen beszélgetésre került sor az otthon udvarán.

A kápolna, valamint az emeleti lakószobák felújítása, korszerűsítése az udeni Stichting Caritas St. Petrus Segélyszervezet, Konrad Fundneider, valamint Harold van Overbeek atyának és egyházközösségének támogatásával valósulhatott meg. A felújítás után a lakószobák esztétikusabbak, a megkopott, elhasználódott parkettet sikerült jó minőségű PVC szőnyegre cserélni, így  tisztántartásuk sokkal egyszerűbb, megfelelnek a higiéniai előírásoknak. Sikerült minden lakószobát, ahogyan a kápolnát is kifesteni, így az otthon lakói megújult környezetnek örvendhetnek.

Sz. G. T.