Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Projektekről egyeztettek

Január 15-én, csütörtökön öt órán át egyeztettek a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetségének (FPB) tagjai Ovidiu Mureşan és Mircea Mălan alpolgármesterekkel, valamint Adrian Foghişsal, a Nagyváradi Metropolisz Övezet (ZMO) igazgatójával és Eduard Florea városmenedzserrel a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal 2014–2020-as projektportfóliójáról.

A FPB képviselői közleményük szerint egy multifunkcionális kiállítóterem megvalósítását javasolták, emellett azt is javasolták, hogy a városnak legyen egy nyilvánosan megvitatott terve, és olyan stratégiája, amellyel „zöld várossá” válhat, valamit, hogy az úgynevezett „smart-city” stratégiákat használják a városfejlesztéshez.

Mircea Mălan alpolgármester elmondta, hogy a 2014–2020-as időszakra öt fő irányvonalat jelöltek ki, ezek az infrastruktúra, a közszállítás, a környezetvédelem, a közigazgatás és a turizmus, ezen belül 44 célkitűzés és 19 projekt szerepel a városfejlesztési tervben.

projektekrol

Közvitát tartanak január 21-én, szerdán 17 órától Nagyvárad városfejlesztési stratégiájáról a városháza dísztermében. A tervezetet a polgármesteri hivatal www.oradea.ro oldalán, a Közviták (dezbateri Publice) menüpont alatt olvashatják, a javaslatokat a zmo@oradea.ro e-mail címre várják.