Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Programajándék árva gyermekeknek

A Tulipán-szív elnevezésű mozgalom útjára indult az RMDSZ Bihar megyei szervezetének jóvoltából. A kezdeményezés révén június 6-án, csütörtökön a nagyszalontai árvaházban élő gyermekeknek lehetőségük nyílt arra, hogy egy maradandó élményt nyújtó napot töltsenek el a kultúra és a kikapcsolódás jegyében. A mozgalom keretében a nagyszalontai RMDSZ-szervezet, a Dél-Rogériuszi RMDSZ-szervezet elnökének, Pető Dalmának a vezetésével, az Észak-Rogériuszi RMDSZ-szervezet elnökének, Bimbó Szuhai Tibornak a közreműködésével, valamint a Szigligeti Színház menedzserigazgatójának, Cvikker Katalinnak a szervezésében mintegy 50 árva gyermeknek adódott alkalma, hogy a csodálatos nagyváradi teátrumban megtekinthesse A dzsungel könyve című két részes musicalt. Az ámulatba ejtő előadás végén a diákok uzsonnát kaptak, majd a nap folytatásaként a felújított állatkert volt az úticél. Az állatkerti séta folytán a színpadon bemutatott állatokat élőben is megnézhette a kis kiránduló csapat.

A tartalmas napot követően a gyermekek nem mindennapi élményekkel gazdagodva térhettek haza. A sikerre való tekintettel a szervezők újabb és újabb programokat terveznek majd a Tulipán-szív mozgalom keretében.

Koók Csilla

programajandek (1)