Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Próbálják orvosolni a panaszokat

Tegnapi sajtótájékoztatóján Kecse Gabriella RMDSZ-es nagyváradi városi tanácsos elsősorban a fogadóóráira érkezettek panaszait összegezte. Például az olaszi körzetből többen is nehezményezték, hogy az épületek homlokzatainak állapotát, amelyekben laknak, úgy mérték fel a városházi illetékesek, hogy őket nem értesítették róla, és a renoválásra vonatkozó felszólításokat sem személyesen kézbesítették számukra. Püspökiben többségében azok keresték fel, akiknek a földjük az ipari park mögött van. A gond az volt, hogy az ipari parkon át igen körülményes megközelíteni a földjüket – állandóan igazoltatják őket –, emiatt vevőt sem találnak rá. Továbbá két utca leaszfaltozását is kérték a helybéliek: a Drumul Hotarului és a Ciucaşului utcáét. Nagyobb esőzésekkor itt a kanálisok nem nyelik el az esővizet, és mivel az úttest magasabban van, mint a házak udvara, a víz nemcsak az udvarra, de a lakásokba is befolyik. A vízhálózat is régi, az 50 éves azbesztcsövek megértek már egy cserére.

probaljak (mehet egy hasabra)

Továbbá Váradon egy újabb gyalogátkelő létesítését is szeretné kezdeményezni a helyi tanács RMDSZ frakciója a Lukács György (ma Nicolae Jiga) Ialomiţei utcai kereszteződésében.

Kecse Gabriella a Kert utca ügyét is felhozta, hangsúlyozva, hogy gyűjtik az aláírásokat az ottani lebontásra „ítélt” épületek megmentéséért. Erről egyébként ma 18 órától lakossági fórumot is tartanak az RMDSZ újvárosi székházában (Damjanich János, ma Simion Bărnuţiu u. 14. sz.).

S. T. K.