Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Prevenciós törvény és zöld közbeszerzés

Három témáról beszélt Lucia Varga nemzeti liberális párti (PNL) parlamenti képviselő (képünkön) pénteken nagyváradi sajtótájékoztatóján.

Egészségügyi prevenciós törvénytervezet készül, ehhez megnyerné a parlamenti pártok támogatását, mondta Lucia Varga. A pártoktól december 9-éig várják a véleményezést, jövő év júniusáig szeretné, ha elfogadnák a törvényt, azért, hogy a 2017-es költségvetésbe már belefoglalják a prevencióhoz szükséges összegeket. A képviselő elmondta, fontosak a különféle szűrőprogramok, hiszen ha egyes betegségeket időben elfedeznek, jó esély van a gyógyulásra, nem mellékesen a prevenció költségei is kisebbek az esetleges kezelésekénél. A prevenciós programokat a büdzséből fedeznék, és egy külön hivatal foglalkozna azok kidolgozásával és követésével, hangzott el.

prevencios

Februárban nyújtotta be a zöld közbeszerzések törvénytervezetét, remélhetőleg az e heti párizsi klímacsúccsal egy időben elfogadják azt, mondta Lucia Varga, aki tudatta, az új törvény lehetővé teszi majd például újrahasznosított papír, energiatakarékos számítógépek vagy akár elektromos autók beszerzését is.

A képviselő azt is elmondta, kérte a Romsilva vezetője, Dan Crăciunescu leváltását, szerinte ugyanis lehetetlen megállítani az illegális fakivágásokat addig, míg az erdészeti hatóság vezetője maga is korrumpálható.

F. N. L.