Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Porfelhő-lovagok

Európa-szerte divatja van a kerékpározásnak, annál az egyszerű oknál fogva, hogy a kerékpározás nagyon egészséges sport, nem szennyezi a környezetet, és a bicikliző magába szívhatja az ózondús levegőt is. Már ha van.  Útjainkon sokkal több kerékpár kellene közlekedjen, és kevesebb autó.

Valószínű, ezzel az elgondolással pattant a nyeregbe Szalonta polgármestere és az RMDSZ ügyvezető elnöke a frissen megépített bicikliúton, amely a hajdúvárostól egészen Békéscsabáig vezet. Természetesen vitték magukkal Bihar megye üzenetét is.

A váradi pogármesternek az az elgondolása, hogy legyen Váradon bicikliút, európai léptékű, mindössze a hely megválasztásával van gond.

Az első bicikli 1884-ben jelent meg Váradon, és ifj. Rimanóczy Kálmáné, a neves építészé volt. Bizonyára nem örülne, ha az általa tervezett, megálmodott épületeket lerombolnák egy kerékpárút miatt. Egy biciklikerék kevés helyet foglal el, egy tyúk is átlépi.

A kerékpározók a Kapacinus utcán egészen a Vitéz utcáig lekarikázhatnának az állatkert felé, ott széles az utca. A polgármester azonban nemrég egy új autót kapott, hogy hatékonyabban tudja intézni a város ügyeit. Nem ártana, ha egyszer-egyszer bent hagyná a garázsban, és példát mutatva kerékpárra pattanna, mint Korodi Attila volt közlekedési miniszter, vagy gyalog elindulna a Körös-parton, hallgatná a víz csobogását, magába szívná a hársfák illatát. Megszeretné a várost, elbeszélgetne az emberekkel, a kisebbségi lakosokkal is.

Hiszen mi ezer szállal kötődünk az ezeréves Nagyváradhoz, benne van egész történelmünk, számunkra Várad nem egy műszaki objektum, amit körzővel, vonalzóval át lehet rajzolni. Még Ceauşescu is csak elvétve nyúlt a történelmi városrészekhez.

Bárki legyen a városvezető, amikor átadja a stafétát, nem hagyhat maga után szellemiségében, épületeiben megcsonkított várost, nem hagyhat porfelhőt maga után.

V. Szilágyi István