Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Porcsalmi Bálint az RMDSZ új ügyvezető elnöke

Egyhangúlag Porcsalmi Bálintot választotta meg az RMDSZ ügyvezető elnökévé a marosvásárhelyi Kultúrpalotában ülésező Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT). Porcsalmi egyedüli jelöltként indult a tisztségért, az SZKT 133 tagja szavazott bizalmat neki, ellenszavazat nem volt.

Porcsalmi Balint

Az RMDSZ új ügyvezető elnöke az innovációt, a megújulást tartja legfontosabbnak a szövetség életében – írta meg az Agerpres hírügynökség.

„Ugyanazt a célt tartom szem előtt, amiért évek óta dolgozom: hogy 2019-re a Szövetség legyen a legmodernebb politikai szervezet Romániában, de akár a térségünkben is. Én ezt komolyan gondolom, és ezt csak együtt tudjuk megvalósítani. Számomra az innováció nem csupán új technikát, jobb számítógépeket vagy több FB-reklámot jelent. Én azt vallom, hogy a szervezet életében az innováció elsősorban a tartalomra és a munkamódszerekre vonatkozik. Több munkát, és minden esetben jól előkészített, alapos munkát szeretnék. […] Az innováció azt is jelenti, hogy nemcsak munkát várunk kollégáinktól, hanem egyfajta munkastílust is. Hogy nem a tekintély elvén szervezzük a feladatokat, hanem példát mutatunk abban, hogyan kell jobban és alázattal dolgozni. Egy olyan csapatban, melyet a vezető nem hátulról ostoroz, hanem az élére áll, és ő húz a legjobban” – idézi Porcsalmit az RMDSZ közleménye.

Porcsalmi Bálint a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Politikatudományok Karán végzett, Nagy Zsolt egykori távközlési miniszter kabinetfőnöke volt, 2007-ben távközlési államtitkárnak nevezték ki, egy ideig az RMDSZ ügyvezető alelnöki tisztségét is betöltötte.

Az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsának azért kellett új ügyvezető elnököt választania, mert Kovács Péter január elején lemondott tisztségéről.