Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pontot „lopott” a Bihar FC

Váratlanul szerzett pontot a Nagyváradi Bihar FC labdarúgócsapata a másodosztályú bajnokság negyedik fordulójában. A piros-kékek a hosszabbítás harmadik percében szereztek gólt Brassóban, így döntetlennel zárták a találkozót.

A Cenk alatti gárda, amelynek kispadjáról a meccs előtti napokban menesztették a váradi származású vezetőedzőt, Cosmin Bodeát – de a keretben még helyet kapott három váradi labdarúgó, Letan, Ianc és Codoban – a találkozó 20. percében szerzett vezetést, s úgy tűnt nem engedi ki kezéből a győzelmet. A hosszabbítás harmadik percében szabadrúgáshoz jutott a Bihar FC, Raul Ember pedig a rövid felső sarokba csavarta a játékszert, így a váradiak nem remélt ponttal tértek haza Brassóból.

„Önbizalmat adhat ez a döntetlen, amely a játék képe alapján nem meglepő, hiszen az utolsó fél órában mi irányítottuk a játékot, s helyzeteink is voltak. Fortuna istennő most felénk fordította az arcát, eddigi balszerencse most szerencsévé alakult” – mondta a meccs után Gheorghe Silaghi, a váradi csapat edzője.

A találkozón jelen volt a Bihar FC új támogatója, Mihai Giurgiu, aki a craiovai Gheorghiţă Geolgău és Cornel Popa, a Bihar Megyei Tanács elnöke oldalán nézte végig a találkozót, s gratulált a csapatnak. Szombaton az éllovas Nagybányai FC látogat a Bodola Gyula Stadionba. A 14 csapatos rangsorban a 13. helyen áll az egy pontos Bihar FC.

A harmadosztályú bajnokság bihari csatájára pénteken délután került sor Váradlapáron. A házigazda Fugyivásárhelyi SK a rangsorban első helyen álló Nagyváradi Luceafărult fogadta. A mérkőzésen már a 20. percben hátrányba került a vendégcsapat, amelynek kapitányát, Adrian Baleát kiállította a játékvezető, ám ennek ellenére a 31. percben Ciuciu góljával szerzett előnyt a Luceafărul. A térfélcserét követően Pintea egyenlített, kialakítva a végeredményt. A tabellán a Váradi Luceafărul áll az élen 10 ponttal, a vásárhelyiek a 12-ek, az eddig megszerzett 2 pontjukkal.

Pontot szerzett, így élen maradt a Luceafărul

Pontot szerzett, így élen maradt a Luceafărul

 

Statisztika

Brassói FC–Nagyváradi Bihar FC 1–1 (1–1). Gólszerzők: Marius Matei (20.), illetveRaul Ember (93). A brassói csapat összeállítása: Căucă – Letan, Hlinca, Poverlovici, Perju – Buga – cpt. (71., S. Ianc), V. Munteanu, Moraru, Codoban (58., D. Ene) – B. Rusu, M. Matei (81., H. Popa). Edző: Adrian Szabó. A váradiak összeállítása: Nagy – Mintaş, Ţoca (58., Trabalka), Chira – Remeş, Haş, Ferik (68., Ember), Arsene – Maria (46., Mangra), Sulea, Andor. Edző: Gheorghe Silaghi.

Fugyivásárhelyi SK–Nagyváradi Luceafărul 1–1 (0–1). Gólszerzők: Pintea (46.), ill. Ciuciu (31.). A vásárhelyiek összeállítása: Hava – Hering, Şerban Pop, Cervinschi (37., Pintea), Mălaiu – Cuc, Tudea, Trip, Borşa (73., Costea) – Ban (77., Hosu) – Adrian Petricău (46., Ovidiu Popa). Edző: Călin Cheregi. A Luceafărul összeállítása: Goia – Drăgan (46., Ban, 73., Chiş), M. Popa, Ciuciu, Jude – Balea, Tegzeş, Mihuţa, Balla – Lukács R. (46., Modan), Lukács Zs. (88., Teşedan). Edzők: Muzsnay Zsolt és Kiss Sándor.

 

Eredmények

A román másodosztály második csoportjának negyedik fordulójában: Kolozsvári U.–Medgyes 0–1, Mioveni–Tatrang 3–0, Szatmárnémeti–Arad 2–3, Rm. Vâlcea–Târgovişte 1–1, Brassó–Bihar FC 1–1, Nagybánya–Resicabánya 3–0, Pankota–Karánsebes 2–1. Következik (szeptember 26.): Arad–Rm. Valcea, Targoviste–Brassó, Bihar FC–Nagybánya, Medgyes–Mioveni, Resica–Karánsebes, Tatrang–Szatmárnémeti, Kolozsvár–Pankota.

A román harmadosztály ötödik csoportjának negyedik fordulójában: Fugyivásárhely–Váradi Luceafărul 1–1, Kolozsvár–Csíkszereda 3–0, Zilah–Zsuk 1–3, Radnót–Bălan 3–2, Galda–Dés 4–1, Szászrégen–Recea 2–1, Máramarossziget–Székelyudvarhely 4–0. Következik (szeptember 26.): Kolozsvár–Sziget, Csíkszereda–Radnót, Bălani Luceafărul–Fugyivásárgely, Váradi Luceafărul–Galda, Dés–Zilah, Zsuk–Szászrégen, Recea–Udvarhely.